Cum sa evitati aparitia ridurilor/pielii uscate

img_riduri_prevenire

Cum sa evitati aparitia ridurilor/pielii uscate

Puteti oricand obtine un bronz natural si de durata fara sa para deshidratat iar pielea sa aiba aspect ridat. Trebuie doar sa stiti cum sa va bronzati inteligent!

1. Hidrataţi-vă!
Dacă pielea este hidratată aşa cum trebuie, ridurile se formează mai greu, cât despre crăpături sau zone descuamate nici nu mai poate fi vorba. Prin urmare, beţi suficientă apă zilnic, limitaţi băile şi duşurile mai lungi de 10 minute şi folosiţia apă călâie în locul celei fierbinţi. Apa fierbinte înlătură uleiurile naturale de la suprafaţa pielii, lăsând-o uscată şi vulnerabilă.

Inainte de a incepe sesiunea de bronzare, folositi creme de bronzat  concepute pentru a proteja pielea de razele ultraviolete nocive emise de aparatele de bronzare. Dupa ce ati terminat fiecare sedinta de bronzare, urmati un tratament cu o crema hidratanta pentru piele.

2. Hrăniţi pielea! Folosiţi numai săpunuri şi geluri de duş delicate, de preferat fără parfum şi alte substanţe agresive. Acestea nu atacă stratul de protecţie al pielii, ţesuturile fiind în permanenţă corect hidratate. După baie sau duş ştergeţi-vă pielea uşor, cu un prosop moale, iar apoi profitaţi de faptul că porii sunt încă deschişi şi aplicaţi o cremă hrănitoare.

3. Alimentaţi-vă sănătos. Măncarea şi băuturile nesănătoase sunt greu tolerate de organism, iar pielea este primul organ care reacţionează. Eliminaţi din dietă junk-food-ul, băuturile dulci, carbogazoase, prăjelile şi alte asemenea, şi axaţi-vă pe fructe, legume, cereale integrale, peşte, oleaginoase etc. Acestea vă menţin sănătoase, lucru care va face pielea să radieze.